AAK nuk i shkon në takim presidentes, kërkon reflektim për zgjidhjen e situatës në Veri

1 minute, 47 seconds Read

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka ftuar në takim sot subjektet politike për t’u konsultuar rreth caktimit të datës për mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme në katër komunat veriore

Takimi është planifikuar të mbahet sot në orën 14:00.

E nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), kanë njoftuar se nuk do të marrin pjesë në takim.

Ata si arsye e refuzimit të pjesëmarrjes në këtë takim kanë përmendur propozimin e tyre prej 4 pikash, ku kanë deklaruar “se derisa nuk do të ketë një reflektim për këto kërkesa, ne nuk do të jemi pjesë e nismave që veç sa e komplikojnë edhe më tej situatën në vend”

Njoftimi i plotë:

Përgjigje për takimin e thirrur nga Presidentja për zgjedhjet në veriReklama

AAK ka dalë më një propozim prej 4 pikash, për të rikthyer situatën në normalitet, jo vetëm në veri, por në gjithë Kosovën, e të cilat janë:

1. Qeveria e Republikës së Kosovës të marrë vendim menjëherë për shtyrje të vendimit për targa deri në marrëveshje finale.

2. Institucionet e Kosovës: Presidenca, Kuvendi, Qeveria e Republikës së Kosovës, institucionet në të gjitha nivelet, të fillojnë dialogun intensiv me serbët e Kosovës për t’u kthyer në insitucionet e Kosovës dhe për të kthyer besimin e ndërsjellë.

3. Qeveria të nisë komunikim intensiv me faktorët më relevantë në vend, duke përfshirë edhe opozitën, jo vetëm si reflektim i gjendjes së krijuar por edhe si nevojë e gjetjes së rrugëdaljes nga situata e krijuar.

4. Të kërkohet një Samit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (takim disaditor), deri në përmbylljen e marrëveshjes finale për njohje reciproke Kosovë-Serbi.

Për këtë qëllim e kemi thirrur në interpelancë edhe kryeministrin e vendit.

Dhe derisa nuk do të ketë një reflektim për këto kërkesa, ne nuk do të jemi pjesë e nismave, që veç sa e komplikojnë edhe më tej situatën në vend.

Publikime te ngjashme