A e dini se flamuri turk ka marrë më shumë vota në anketën e 1 nga gazetat më të shitura në Spanjë?

HomeKuriozitete

A e dini se flamuri turk ka marrë më shumë vota në anketën e 1 nga gazetat më të shitura në Spanjë?

Një nga gazetat sportive më të shitura në Spanjë në anketën e përgatitur në muajin prill, drejtoi pyetjen “Cili është flamuri më i bukur në botë?”.

Një nga gazetat sportive më të shitura në Spanjë në anketën e përgatitur në muajin prill, drejtoi pyetjen “Cili është flamuri më i bukur në botë?”. Ndërkohë që flamuri i Turqisë zuri vendin e parë me 49 mijë e 100 vota, Spanja doli e dyta me 18 mijë e 800 vota dhe Amerika doli e treta me 6 mijë e 700 vota.

Versioni më i afërt i flamurit aktual turk është përdorur për herë të parë në shekullin e 18-të. Thuhet se në këtë flamur, ylli me 8 cepa simbolizon fitoren dhe i referohet të shkuarës plot fitore të Shtetit Osman. Kurse me një vendim të marrë në vitin 1844, vendin e yllit me 8 cepa e zuri ylli me 5 cepa, që mendohet se përfaqëson njeriun.

Sipas disave forma e hënës së flamurit aktual turk përfaqëson fenë islame, ndërsa sipas disa të tjerëve përfaqëson Perëndinë e Qiellit, sipas një besimi të vjetër turk; kurse ylli thuhet se simbolizon pavarësinë. Pavarësisht të gjitha këtyre kuptimeve, flamuri turk mbështjell (përqafon) miliona njerëz me besime dhe rrënjë të ndryshme që jetojnë brenda kufijve të Turqisë.

Loading...