9 mësime nga Konfuci, që do ta ndryshojnë mënyrën se si e sheh jetën…

1 minute, 49 seconds Read
  1. Vazhdo të ecësh. Nuk ka rëndësi se sa ngadalë ecën, rëndësi ka të ecësh në rrugën e duhur, pasi ashtu ke për të për ta arritur atë çfarë dëshiron.
  2. Shoqëria ka shumë vlerë për ty. Ti je po aq i/e mirë, sa miqtë që të rrethojnë, ndaj bëj kujdes të zgjedhësh njerëzit e duhur dhe t’i trajtosh ata në mënyrën e duhur.
  3. Gjërat e mira e kanë një çmim. Gjërat e vështira kërkojnë mundin, të lehtat arrihen kollaj. Është e lehtë të përqendrohesh tek gjërat negative dhe e vështirë të përqendrohesh tek ato pozitive. Zgjidh të dytën.
  4. Është e lehtë të përqendrohesh tek padrejtësitë. Ndaj, mos u fokuso aq shumë tek e shkuara dhe tek situatat negative, me të cilat po përballesh, por fokusohu tek ato që do të ndihmojnë në të ardhmen tënde.
  5. Mendoji pasojat e çdo veprimi pa e bërë atë akoma. Kur sheh se inati po të rritet, mendo për pasojat, sepse inati nuk të çon asnjëherë në diçka pozitive.
  6. Përshtatu. Kur e sheh se nuk po i arrin dot synimet që i ke vendosur vetes, mos i ndrysho synimet. Ndrysho veprimet që ndërmerr për t’i arritur ato.
  7. Ti mund të mësosh diçka nga çdokush. Nëse unë eci me dy njerëz pranë, secili nga ata do të më shërbejë si mësues. Unë do të zgjedh anët e mira të njërit për t’i imituar dhe anët e këqija të tjetrit për t’i korrigjuar tek vetja.
  8. Gjithçka ose asgjë. Kudo ku të shkosh, shko me gjithë zemrën tënde. Nëse do të korrësh sukses në diçka, është e rëndësishme të japësh çdo gjë nga vetja jote.
  9. Mprehe vullnetin tënd. Pritshmëritë në jetë varen nga përkushtimi që ti ke për t’i arritur ato, ndaj mbrehe vullnetin tënd dhe mundohu të arrish çdo gjë që synon.

Publikime te ngjashme