fbpx

5 këshilla për një gjumë më të mirë

HomeLifestyleStil

5 këshilla për një gjumë më të mirë

Zakonet e shëndetshme të gjumit mund të bëjnë një ndryshim të rëndësishëm në cilësinë së jetës.

Gjumi i mjaftueshëm cilësor luan një rol jetësor në shëndetin tuaj fizik pasi mund të sjellë dobi të zemrës, peshës, mendjes dhe shumë gjërave të tjera.

Gjumi i papërshtatshëm, nga ana tjetër, mund të ketë një efekt të dëmshëm për shëndetin dhe mirëqenien. Zakonet e dobëta të gjumit jo vetëm që ndikojnë në nivelin e energjisë suaj, por ato gjithashtu mund të rritin rrezikun tuaj për kushte serioze si sëmundja e zemrës dhe diabeti.

Ndërsa një natë pa gjumë nuk do t’ju vrasë, periudhat e vazhdueshme të gjumit të dobët do të kenë efekte të padëshirueshme në shëndetin, gjendjen shpirtërore dhe produktivitetin tuaj.

Nëse keni probleme të bini në gjumë ose të qëndroni në gjumë, këtu janë këshillat që mund të rregullojnë orarin tuaj të gjumit:

Qëndroni aktiv

Ushtrimi i rregullt mund të promovojë gjumin, edhe nëse është vetëm 30 minuta në ditë. Ndërsa ushtrimi i fuqishëm bënë mrekulli, ushtrimi i lehtë si vrapimi i ngadaltë ose ecja gjithashtu mund të kontribuojnë në përmirësimin e gjumit.

Stres më pak gjumë më të mirë

Stresit mund të ketë një ndikim të madh në orarin tuaj të gjumit. Stresi dhe ankthi janë dy nga shkaqet kryesore të pagjumësisë duke na mbajtur gjatë natës për orë të tëra në një kohë.

Disa nga mënyrat më efektive për të ulur stresin dhe ankthin përfshijnë shmangien e kafeinës dhe alkoolit, indulimin në aktivitet fizik, meditimin dhe përfshirjen në aktivitete jashtëshkollore ose hobi.

Shtojcat CBD + Melatonin

CBD dhe melatonin janë shtesa natyrore të dëshmuara për të promovuar gjumë më të gjatë dhe më të mirë, shkruan just naturally healthy. CBD, ose kanabidiol, është një përbërës jo-psikoaktiv që gjendet në kërp që ka përfitime të shumta medicinale.

Ndër përfitimet e tij të shumta, CBD për gjumin funksionon si një ndihmë efektive e natës për shkak të aftësisë së saj për të qetësuar mendjen dhe për të qetësuar shqisat tuaja.

Si ndikon ushqimi në gjumë

Mundohuni të shmangni ngrënien e vakteve të mëdha dhe të pini alkool para gjumit. Alkooli dhe ushqimi i rëndë mund të shkaktojnë dispepsi që mund të çojë në probleme të gjumit.

Krijoni një mjedis të rehatshëm

Një nga faktorët më kritikë që përcakton cilësinë e gjumit është rehatia. Nëse shtrati juaj, jastëkët dhe çarçafët nuk janë 100% mirë, atëherë është koha për disa të reja. Mundohuni të shmangni zhurmat me zë të lartë ose ekranet që lëshojnë dritë.

COMMENTS

x