fbpx

5 bestytnitë në shtatzëni që s’duhet t’i besoni më

HomeLifestyle

5 bestytnitë në shtatzëni që s’duhet t’i besoni më

Shtatzënia është një periudhë shumë e veçantë.

Gjithkush ka tendencën ta mbrojë nënën e re dhe kjo është arsyeja përse njerëzit janë të gatshëm të përdorin dhe të besojnë çdo gjë, madje edhe supersticionet më të çmendura.

Shumë prej tyre janë krejtësisht të rreme, por disa duken edhe më të vërteta sepse bazohen në logjikë.

Në listën e mëposhtme ju tregojmë supersticionet më të njohura në të gjithë botën pasi ka ardhur koha që t’ju tregojmë se shumë prej tyre nuk janë të vërteta.

  1. Nënat nuk duhet të hanë peshk sepse foshnja nuk mund të flasë për një kohë të gjatë.

Pothuajse të gjithë llojet e peshqve, sidomos peshqit e lumit, mund të përmbajnë parazitë që janë të rrezikshëm për njerëzit.

Pasojat mund të jenë shumë më serioze se sa zhvillimi i ngadalshëm i të folurit tek një fëmijë.

Megjithatë, nëse peshku është gatuar në një temperaturë të lartë ose është ngrirë, atëherë mund ta hani pa u shqetësuar për këtë.

Përjashtimet e vetme janë llojet e peshqve që përmbajnë shumë zhivë si ton, peshkaqen, marlin, peshk shpatë, etj.

Konsumimi I peshkut të tillë kur jeni shtatzënë mund të jetë i rrezikshëm për ju dhe fëmijën tuaj.

  1. Nëse ecni nën shkallë fëmija mund të bëhet i dobët.

Në fakt ky supersticion është përhapur në të gjithë Evropën Perëndimore.

Një shkallë që mbështetet në një mur bën një trekëndësh i cili është simbol i Trinisë së Shenjtë.

Besohet se një grua që kalon trekëndëshin do të thyejë trinitetin dhe do të kishte probleme me fëmijën.

Një arsye më logjike për të qëndruar larg shkallëve është të mbash një grua të sigurt në rast se shkallët rrëzohen.

Në mesjetë ky supersticion ishte shumë i zakonshëm.

  1. Nëse hapni të gjitha dritaret në shtëpi, lindja nuk do të jetë e vështirë.

Dhe jo vetëm dritaret – në Rusi, Bjellorusi dhe Ukrainë, njerëzit hapin gjithçka që munden: dyer, dollapë, kabinat e dushit, kutitë, etj.

Besohet se këto veprime do të ndihmojnë të hapet qafa e mitrës që sigurisht nuk ka lidhje fare.

Megjithatë, hapja e të gjitha dritareve dhe dyerve mund të jetë e nevojshme pasi është e nevojshme për arsye të tjera: ndërsa nëna sapo ka lindur dhe fëmija sapo ka ardhur në jetë, të afërmit duhet të pastrojnë shtëpinë dhe të ajrosin të gjitha dhomat.

  1. Mos shkoni në varreza pasi fëmija nuk do të jetë i lumtur.

Shumë vende arabe, Izraeli dhe Filipinet ndjekin këtë supersticion.

Besohet se fëmija mund të thirret nga shpirtrat e paraardhësve të tyre, ose se fëmija do të ketë një gjendje të keqe humori dhe do të qajë shumë.

Baza për këtë supersticion të palogjikshëm mund të jetë nga disa kufizime fetare ose për të ruajtur një grua shtatzënë nga stresi.

  1. Nuk do të lindni deri sa t’i lëshoni flokët.

Shumë njerëz, madje edhe disa mjekë, besojnë këtë supersticion dhe u thonë nënave të lëshojnë flokët. A

ta besojnë se kjo ndihmon që qafa e mitrës të hapet.

Në fakt ata që bëjnë joga kanë një shpjegim të ndryshëm: qafa e mitrës është energjikisht e lidhur me gojën dhe buzët.

Nëse flokët janë bisht, fytyra është e tensionuar dhe ju duhet të jeni plotësisht të relaksuar për të hapur qafën e mitrës.

COMMENTS