fbpx

5 arsyet pse dashuria e qetë është më e mira

HomeLifestyle

5 arsyet pse dashuria e qetë është më e mira

Sipas një studimi, vetëm rreth 12% e çifteve qëndrojnë së bashku për më shumë se 20 vjet.

Ata që arrijnë të mbajnë një marrëdhënie afatgjatë, kanë nivele të aktivitetit të trurit të ngjashëm me ata që janë rishtas në dashuri!

Kjo do të thotë se dashuria e qetë është përgjigjja për një marrëdhënie të lumtur të përhershme, transmeton lajmi.net.

Dashuria e qetë nuk është një sinonim i shurdhër.

Studiuesi Aaron Ben-Zeév përshkroi marrëdhëniet e qeta si pa elementë negativë, siç janë konfrontimet e ashpra, xhelozia dhe ankthi. Kjo nuk do të thotë që zhvillimi juaj si çift ndalet ose nuk ka emocione, dhe me siguri kjo nuk është ngecje.

Sigurisht, ju mund të keni flutura, por dashuria e qetë do të thotë kryesisht të ndjeheni të sigurt dhe të rehatshëm, të përjetoni faza të reja të jetës, të rriteni personalisht dhe si çift, dhe të mbështesni njëri-tjetrin.

Dashuria e qetë do të thotë një mjedis i sigurt.

Studiuesi Art Aron vërtetoi se çifte afatgjata që raportuan nivele të larta të afërsisë romantike të qetë kishin nivele të aktivitetit të trurit që ishin të ngjashëm me ata që ishin rishtas në dashuri.

Arsyeja që dashuria e qetë është më e qëndrueshme është sepse partnerët mësojnë të mos shkelin kufijtë e njëri-tjetrit, të mos humbasin durimin e tyre, të përmbahen nga kritikat dhe gjykimet, dhe të jenë të durueshëm dhe tolerantë dhe të krijojnë një mjedis të sigurt dhe të dashur.

Dashuria e qetë nuk është e mundur pa besim.

Dashuria e qetë ndërtohet mbi besimin e gjerë dhe hapjen në këmbim të sigurisë. Me fjalë të tjera, ju pranoni të mos lëndoni kurrë njëri-tjetrin, ndërsa agresioni nga një tjetër i rëndësishëm është më i dhimbshmi.

Pa besim, transparencë, mbështetje emocionale, mirëkuptim dhe respekt nuk mund të jemi kurrë të qetë ose të ndihemi vërtet të sigurt dhe të dashur.

Dashuria e qetë është akoma romantike.

Siç e përshkroi Aaron Ben-Zeév, duhet të kuptojmë ndryshimin midis intensitetit romantik dhe thellësisë. Gjëja e parë është pasioni dhe dëshira e menjëhershme. Është i shkurtër në kohëzgjatje, por nuk ka zhvillim të mëtejshëm.

Thellësia romantike, nga ana tjetër, është një përvojë e vazhdueshme, që përfshin edhe intensitetin, edhe zhvillimin e qëndrueshëm, si dhe lulëzimin e secilit dashnor dhe marrëdhënien e tyre të tërë.

Qetësia është eksitimi i ri.

Në botën e sotme që bazohet në marrëdhënie sipërfaqësore me të gjitha këto aplikacione për takim me shpejtësi dhe shfaqje në mediat sociale, dashuria e thellë e qetë është një gjë shumë e vlefshme.

Me kalimin e kohës, ju e merrni partnerin tuaj në një nivel më të thellë, më kompleks, duke mësuar gjëra të reja rreth njëri-tjetrit, duke pasur aktivitete të përbashkëta dhe përvoja të përbashkëta emocionale. /Lajmi.net/

COMMENTS