Viola von Cramon: Jemi krah Kosovës për garantimin e shtetësisë së saj

HomeLajmeKosovë

Viola von Cramon: Jemi krah Kosovës për garantimin e shtetësisë së saj

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Europian, Viola von Cramon, para Parlamentit Europian ka thënë se Kosova do të ketë mbështetjen e plotë dhe se janë të gatshëm të ndihmojnë në çdo aspekt, përfshirë edhe ruajtjen e shtetësisë së Kosovës.

Për “non-papers” ajo tha se s’duhet kushtuar vëmendje meqë, sipas saj, janë për të përhapur frikë te qytetarët e Kosovës.

“Është mirë që jeni mirëpritur nga të gjitha institucionet e BE-së. Sigurisht që ka pritje të mëdha nga kryeministri i Kosovës që do ta mbështesni aktivisht dialogun që do lehtësohet nga Miroslav Lajçak. E di që ka një lloj ngurrimi apo rezervimi nga ana juaj dhe kjo mund të jetë e kuptueshme, por duam t’iu ofrojmë mbështetje në pjesëmarrje në këtë dialog politik për aq sa mundemi”.

“Jemi të gatshëm t’iu mbështesim në çdo gjë që iu duhet dhe qëndrojmë në krahun e Kosovës për garantimin e shtetësisë së saj. Nuk iu kushtojmë aq shumë vëmendje këtyre “non-papers”. E dimë se çka ka prapa tyre për të përhapur frikën dhe për të provokuar”.

Për fitoren e Vetëvendosjes, Cramon ka thënë se fitorja e madhe shkon krahas përgjegjësisë së madhe.

Ajo kritikoi pozitën dhe akuzoi atë se para zgjedhjes së presidentes së Kosovës pati disa “përpjekje enigmatike”, për të cilat tha se i kanë përjetuar si irrituese, por se shpresojnë që në muajt e ardhshëm do shkohet në drejtim tjetër.

COMMENTS