fbpx

100-vjeçari futet në librin e rekordeve “Guinness” për një arritje që do t’iu habisë

HomeKuriozitete

100-vjeçari futet në librin e rekordeve “Guinness” për një arritje që do t’iu habisë

Një 100-vjeçar nga qyteti jugor i Brazilit, Brusque, ka fituar një vend në Librin e Rekordeve Botërore Guinness për kohën më të gjatë që ka punuar për të njëjtën kompani: Walter Ortman ka mbushur 84 vite rresht!

Edhe pse arritja e tij është mbresëlënëse, këshilla që ai u jep atyre që kërkojnë një karrierë të gjatë dhe të dobishme është jashtëzakonisht e thjeshtë: “Bëni atë që ju pëlqen dhe qëndroni larg ushqimeve të padëshiruara”.

“Duhet të të pëlqejë puna. Fillova të punoj me vullnet dhe shpirt luftarak”, tha ai në një intervistë këtë javë.

“Nuk mund të bësh asnjë punë vetëm për të thënë se punon. Nuk është efektive. Nuk do ta duroni”, nënvizon ai.

Sipas mediave braziliane, Walter Ortman filloi të punojë në fabrikën e një kompanie që tani ka emrin RenauxView, e cila prodhon pëlhura. Me kalimin e viteve ai kaloi në një pozicion administrativ dhe më pas u bë menaxher shitjesh. Ai i kushton vëmendje gjendjes së tij fizike, duke bërë ushtrime të përditshme gjimnastikore dhe monitoron me kujdes dietën e tij.

“Unë shmang kripën dhe sheqerin”, thotë ai. “Unë shmang Coca-Cola-n dhe pijet e tjera freskuese. Unë konsumoj vetëm ushqime të shëndetshme. Këto ndihmojnë trupin tuaj të qëndrojë i fortë përgjithmonë”, thotë Walter Ortman.

COMMENTS